Скъпи приятели, Уважаеми съграждани, Братя българи, За мен 2 септември вече

...
Скъпи приятели, Уважаеми съграждани, Братя българи, За мен 2 септември вече
Коментари Харесай

Д-р Емил Кабаиванов: Една година след бедствието - благодаря и Бог да ни пази!

Скъпи другари, Уважаеми съграждани, Братя българи,
 
За мен 2 септември към този момент е карловският Ден на благодарността. Една година след наводнението в карловските села Богдан, Каравелово, Слатина, Войнягово и Христо Даново дано споменем с признателност всички, които бяха с нас и до нас в бедата. Благодаря на Бога за това, че бедствието се размина без човешки жертви и че ни даде сили да се надигнем против стихията и да я победим. Благодаря на потърпевшите, които непретенциозно и работливо понесоха сполетелите ги беди и неуморно, към този момент цяла година, възвръщат разрушените села.
 
Благодаря на военнослужещите, които още в първите минути на бедствието се отзоваха и оказаха неоценима помощ на популацията. Храбрите български воини още веднъж бяха на своето място – като пазач и опора на своя народ. Благодаря на пожарникарите, които с риск за личния си живот, избавиха десетки животи. За тях подвигът е всекидневие, видях го с очите си.
 
Благодаря на хилядите доброволци, които безплатно и безкористно се включиха в разчистването на стотиците наводнени къщи и дворове. Хиляди положителни ръце, които донесоха вяра в разорените села. Благодаря на донорите, които отделиха средства съгласно опциите си, с цел да подкрепят хората, останали без дом и мебелировка.
 
Благодаря на чиновниците от администрацията на Община Карлово, които работиха три месеца без отмора – в началото с цел да организираме разчистването на потърпевшите села, а след това с цел да задвижим тромавата държавна машина и да стартираме процедурите по възобновяване на улиците, пътищата и мостовете. Заедно доказахме, че сме мощ. Благодаря! Бог да пази България, Карлово и всички нас!
 
Д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР